Geeft zekerheid
Betrouwbaar
Snelle service

Verzekerzaak

Overlijdensverzekering,
wat houdt dat in?

Een overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat jouw nabestaanden een bepaald bedrag uitbetaald krijgen als jij overlijdt voordat je hypotheek is afbetaald. Simpelweg om ervoor te zorgen dat er geen enorme hypotheekschuld ontstaat als jij (of jouw partner) er niet meer bent. En natuurlijk wil de hypotheekverstrekker voorkomen dat een hypotheek niet betaald kan worden. De hoogte van het uit te keren bedrag is afhankelijk van de premie die jij vooraf betaalt. Hoe groter het uitkeringsbedrag, hoe hoger jouw premie wordt. Dat klinkt best logisch. Tegelijkertijd zijn er genoeg aspecten die effect hebben op de overlijdensrisicoverzekering. We noemen er een paar:

 • Leeftijd

Jouw leeftijd doet ertoe. De meeste verzekeraars geven namelijk een maximale leeftijd van 60 tot 70 jaar om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Meestal loopt de einddatum tot ergens tussen de 70 en 80 jaar.

 • Dekking

Het bedrag dat jouw nabestaanden straks krijgen, stel je vast bij de afsluiting van de overlijdensrisicoverzekering. Hoe groot de dekking wordt bepaal je dus aan het begin.

 • Gezondheid

Jouw gezondheid bepaalt onder andere de hoogte van jouw overlijdensrisicoverzekering. Maar belangrijker nog: in sommige gevallen kan het ‘problemen’ opleveren. Wanneer en hoe vertellen we je graag. 

 • Kosten

Wat ga je betalen voor die overlijdensrisicoverzekering? Daar zijn geen standaardprijzen voor, helaas. Het is onder andere afhankelijk van het bedrag dat je wilt verzekeren, je leeftijd en gezondheid.

Er komt dus nog best wat kijken bij een overlijdensrisicoverzekering. Daarom staan we je graag bij in het afsluiten van de juiste overlijdensrisicoverzekering.

Advies of informatie nodig?

Neem contact op

Help mij met mijn overlijdensverzekering!

  Inschrijven nieuwsbrief

  Wij werken samen met de
  volgende verzekeraars:

  Verzekerzaak