Geeft zekerheid
Betrouwbaar
Snelle service

Verzekerzaak

Verzekerd
de weg op

Met autoverzekering dekken we eigenlijk niet de hele lading. Het gaat over veel meer dan dat. Alle voertuigen, van caravan tot e-bike, kun je verzekeren. En in de meeste gevallen is dat verplicht. Waarom? Vooral om slachtoffers te beschermen. De wet verplicht iedere auto-eigenaar om minimaal een WA-verzekering te hebben. Eigenlijk is die autoverzekering dus een bescherming voor jou als bestuurder (en eigenaar). Sterker nog: als je niet verzekerd bent, loop je het risico op een boete tot maximaal €550,-.
Als het dan toch verplicht is, kun je maar beter een juiste verzekering afsluiten. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

 • WA-verzekering (verplicht)

De WA-verzekering staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Hiermee ben je gedekt voor schade waarvoor jij wettelijk aansprakelijk bent. Dat geldt overigens niet voor je eigen auto. Dus rijd je tegen de auto van je buurman, dan is alleen die auto van je buurman gedekt door jouw WA-verzekering.

 • WA + beperkt casco

Deze autoverzekering beschermt niet alleen jouw aansprakelijkheid, maar dekt in een aantal gevallen ook jouw eigen auto. Bijvoorbeeld bij diefstal of brand. Voor alle situaties, moeten we toch echt even de voorwaarden met je doornemen.

 • Allrisk (WA + volledig casco)

De naam zegt het al: alles is hierbij gedekt. Althans, bijna dan. In de meeste gevallen wordt schade aan anderen én jouw eigen auto, gedekt. Ook hier moeten we de voorwaarden doornemen voor de uitzonderingen.

Bij de autoverzekering heb je dus nog verschillende opties. Bij Verzekerzaak helpen we jou graag aan persoonlijk advies, zodat je geen overbodige premies afsluit. Dat geldt trouwens niet alleen voor auto’s, maar net zo goed voor een caravan, e-bike of oldtimer.

Interesse in een autoverzekering?

Neem contact op

Ik heb een autoverzekering nodig!

  Inschrijven nieuwsbrief

  Wij werken samen met de
  volgende verzekeraars:

  Verzekerzaak